Previous Next

2022 Palóc Kupa

 

 

Palóc Kupa 2022

A Balassagyarmati Hegymászó Klub szervezésében 2022.02.12. napon megrendezésre került a XXVIII. Palóc Kupa Nemzetközi Műfalmászó Verseny.

 

Az immár hagyományos, országosan is ismert Palóc Kupa több mint 25 éves múltra tekinthet vissza, napjainkban a téli idény egyik jelentős országos versenyeként tartják számon. A versenyeken az évek során a hazai fal- és sziklamászó élet sok neves és ismert tagja vett részt, legutóbbi versenyen 36 induló nevezett a három korcsoportban megrendezett versenyre.

 

A Kupa a COVID 19 világjárvány végett 2021. évben bevezetett intézkedések miatt nem kerülhetett megrendezésre. A Klub a versenyt egy év kihagyás után ismételten megszervezhette. A versenynek a Balassagyarmati Hegymászó Klub műfala, 2660 Balassagyarmat, Rákóczi út 50. szám alatti klubhelysége adott otthont.

 

A meghirdetett kategóriák indításra kerültek. A legfiatalabb nevező 8, míg a legidősebb 60 éves volt, összesen 19 versenyző indult. Minden kategóriában selejtező és döntő út volt meghirdetve. Az esemény megnyitóját és a technikai eligazítás követően a gyermek kategóriával indult a verseny. 

 

A gyermek kategória helyezettjei:

1. Maksim Purlia – SRB 

2. Damsan Papic - SRB

3. Szabó Dominik - HUN (BHK)

 

A serdülő lány kategóriában 2 fő, míg a serdülő fiú kategóriában 5 fő indult. A selejtező utat felső biztosítással, a döntőt előre mászással teljesítették. A döntőben az indulók top-ot másztak, így szuper finálé lett rendezve, mely a nyílt kategória selejtező útja volt.

 

A serdülő fiú kategória helyezettjei:

1. Szénási Szilárd - HUN (Gi Fal- és Sportmászó Klub Egyesület)

2. Gáspár László – HUN (BHK)

3. Molnár Bence – HUN (BHK)

 

A serdülő lány kategória helyezettjei:

1. Alina Lasakic – SRB

2. Prágai Flóra – HUN

 

A felnőtt női kategóriában 1 induló volt, a férfi kategóriában 3. 

 

A felnőtt férfi kategória helyezettjei:

1. Danyi Balázs – HUN (Bivak Alpin Sportegyesület)

2. Csilling Tamás – HUN (Bivak Alpin Sportegyesület)

3. Kovács Benedek – HUN (Bivak Alpin Sportegyesület) 

A felnőtt női kategória helyezettje:

1. Bognár Nóra – HUN (Perem Sziklamászó Egyesület)

 

Meghirdetésre és indításra indult továbbá a senior kategória, melyben a két jelentkező mérte össze mászó tudását.

 

A senior kategória helyezettjei:

1. Juhász Gyula – HUN (MAHOE)

2. Mach András – HUN (Gi Fal- és Sportmászó Klub Egyesület)

 

A versenyt a Palóc Kupa nyílt versenye zárta. A Palóc Kupa hagyományosan vándor kupa. Az a versenyző, aki egymást követően három alaklommal megnyeri a nyílt versenyt megkapja a Palóc Kupát, erre legutóbb 2006-ban volt példa. 

 

A Palóc Kupa nyílt kategória helyezettjei:

1. Bognár Nóra – HUN (Perem Sziklamászó Egyesület)

2. Danyi Balázs – HUN (Bivak Alpin Sportegyesület)

3. Csilling Tamás – HUN (Bivak Alpin Sportegyesület)

 

Összességében a XXVIII. Palóc Kupa a visszajelzések alapján megőrizte rangos nevét. A jó hangulatról a baráti társaság és a mászás szeretete együttesen gondoskodott. A közel 10 méter magas, 6 méter széles műfal a sajátosságait figyelembe véve (áthajlások, kémény, plafon, bajor) a kialakított mászó utak egy verseny elvárásainak megfeleltek.

 

Külön köszönet illeti a verseny megszervezésébe és lebonyolításában részt vevő Balassagyarmati Hegymászó Klub tagjait, illetve az utak kiépítésében nagy szerepet vállaló Vályi ,,Gege” Gergelyt. A verseny támogatói között szerepel a Magyar Hegy és Sportmászó Szövetség, Nógrád Csillaga Szociális Szövetkezet, illetve a Telek Gumiszervíz.

 

Balassagyarmat, 2022.02.18.

 

Balassagyarmati Hegymászó Klub - a nonprofit hegymászó klub. Ezt a lapot az egyesület tagjai az egyesület vezetésével karöltve szerkesztik, fejlesztik. Az itt közölt tartalmak hitelességéért felelősséget nem vállalunk!

Please publish modules in offcanvas position.